Na vier dagen Werchterweide sna(c)k ik naar groente. Ik weet
het, MAATJE MINDER en festival food, het is een contradictio in terminis in het kwadraat! Water en vuur.
Maar ik ben MATIG
geweest zodat het eerste kilootje dat ik ondertussen kwijt was, eraf gebleven
is. Oef! Op naar nummer 2 nu….
Begin deze week werd mijn winkelkar dus gevuld met kleurrijke
verse groente. Toen ik in de supermarkt de boontjes in de gaten kreeg, kwam het
water mij in de mond! En de broccoli lag naar mij te lonken, als was het chocolade.
Als dat geen positieve vibe is!
Op deze herfstige julidag verwerk ik mijn groentepallet
graag in een warme ovenschotel.
Niets boven een zuiderse ratatouille met rode
paprika, courgette, tomaat, lente-ui, look, champignons, een worteltje voor de
zoete toets en enkele kruiden. Aubergine
laat ik achterwege omdat het een grote slokop van olijfolie is.
Ingrediënten:
2 rode paprika’s – 1 courgette – 3 lente-uien – 2 worteltjes
– 2 verse lookteentjes –
¼ Spaanse ui fijngesnipperd – 1 doosje tomatenpuree – 3 tomaten – 1 bakje
champignons – ½ blokje magere kippenbouillon – 2 el olijfolie – verse groene
kruiden (salie, rozemarijn, tijm…) – gedroogde Italiaanse kruiden
Laat de oven voorverwarmen op 200 °C
hetelucht-+grillfunctie.
Strijk een ovenschaal in met 1 lepel olijfolie. Smeer er de
tomatenpuree op en leg er de uisnippers bij.
Snij rode paprika, courgette, wortel, lente-ui en
champignons grof. Doe ze in een kom met een lepel olijfolie en hussel alles
goed.
Laat de ovenschaal met tomatenpuree ondertussen 2 minuten
warmen en ontzuren in de oven.
Verdeel de groente over de ovenschaal, strooi de kruiden
erover, doe de in stukken gesneden en geplette look erbij en zet 10 minuten in
de oven.
Snij ondertussen de tomaten in grote stukken en verkruimel de bouillon
erover.
Haal de ovenschaal uit de oven en zet de oven op heteluchtfunctie
(zonder grill).
Verdeel de tomaten over de groente, kruid met peper en zout, en
laat nog 10 minuten verder garen.
Serveer de ratatouille met een stukje gegrilde vis of vlees.
Nu nog de haard aanmaken om die 14 °C op te krikken tot 20,
een warm fleece dekentje over de benen nestelen en snel de gordijnen dicht.
Ik krijg spontaan het water in de mond!
BeantwoordenVerwijderenLeuk om een positieve reactie te krijgen! Dank je wel Juffertje in het Groen
Verwijderen