zondag 8 februari 2015

Spirelli is in da house

                                 

                                


Een paar jaar geleden kreeg ik een 'Spiralschneider Spirelli' cadeau. Een hele mondvol voor een klein handigheidje waarmee je wortels en andere harde groente in sliertjes kunt snijden. Het ding kreeg een plaatsje in de voorraadkast en belandde - hoe ondankbaar toch van mij - in de zone langparkeren.
Maar onlangs werd die kast aan een grondig 'houden - niet houden' spelletje onderworpen (wat bij mij steevast eindigt op een score 9 - 1)... En ja, de slicer werd met zeer veel belangstelling bekeken en in ere hersteld!
Sindsdien wordt er gespirelliseerd dat het een lieve lust is en mijn nieuwe speeltje kreeg prompt een prominente, bijdehandse plaats in de keuken.

Vooral voor courgette vind ik het superhandig. En omdat ik koolhydraten zoveel mogelijk vermijd, vervang ik spaghetti door groene courgettesliertjes die ik even kort aanbak in de pan.
Hieronder het recept voor 2 grote eters.

Wat heb je nodig? 
anderhalve courgette in julienne gesneden met de slicer, resterende helft in kleine blokjes
2 paprika’s in blokjes
½ ui en 1 knoflookteen versnipperd
250 g gehakt
½ klein doosje tomatenpuree
half bouillonblokje kip
verse kruiden, Italiaanse kruiden, snufje kaneel

Bereiding
Ui aanstoven in olijfolie (wokpan bv.), look toevoegen (10 sec) en dan de courgette en paprika. 
Verse kruiden erbij (fijngesneden salie + rozemarijn + platte peterselie), Italiaanse kruiden, snufje kaneel en half bouillonblokje kip. 
Alles roerbakken tot de groente beetgaar is en kruiden met peper en zout.
Gehakt bakken in wat olijfolie, de tomatenpuree erbij doen en laten uitzuren. 
Gehakt bij de groente doen en even laten trekken. 
Courgettesliertjes een minuut roerbakken in wat olijfolie.





Smakelijk eten!
En nog eens bedankt Lien voor de Spiralschneider Spirelli ;-)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten