zondag 15 februari 2015

Tonijn met passie







Het is Valentijnsweekend en we zullen het geweten hebben. Bloedrode harten en schietklare cupido's in de etalages, afrodisiaque oesters in de aanbieding... 
Of je nu pro of contra bent, de gecommercialiseerde hoogdag van de passie houdt iedereen in zijn greep.

Om in de sfeer te blijven, vandaag een receptje van tonijn met passievruchtensaus. Tonijn, ja het is een heikel item. Gekweekt, bedreigd, vervuild? Het beestje heeft momenteel geen al te beste reputatie en wie het eet wordt door de groene, milieubewuste medemens scheef bekeken. Maar er zijn verschillende soorten en ze zijn niet allemaal aan het uitsterven en het is gewoon heel lekker en je eet het ook niet elke week (met zo'n prijs….).

Ik grill mijn tonijnsteak in een hete, licht geoliede grillpan. Een half minuutje aan beide zijden zodat hij een knapperig korstje heeft maar binnenin mooi rood blijft.
Voor de saus mix ik het sap van een passievrucht met een 2,5 lepels lekkere olijfolie tot een emulsie. Als je niet houdt van die zwarte venijnige pitjes, dan zeef je het sap best eerst. Een beetje peper en een snufje fleur de sel erbij en de passiesaus is klaar.
En dan daarbij nog een lekker groente- en kruidenslaatje van vijf tinten rood of groen, as you please!

                                      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten