donderdag 7 augustus 2014

Forel op de BBQ



Ik stel vast dat ik bijna een maand blogless ben gebleven... Niet dat ik een blog 'block' had. Ik had last van een dieet burnout! En dat is allemaal de schuld van de vakantie! Thuis lekker gekookt en gezellig uitgebreid geaperitiefd, maar ook goede eetadresjes ontdekt zoals bv. la Table de Maxime in Paliseul. 
Maar nu de laatste congédag is uitgewuifd, heb ik mij al meteen herpakt. Alles verloopt opnieuw in zijn gewone doen. Het werd hoog tijd om de teugels weer wat strakker aan te halen en af te kicken van de MAATonvriendelijke uitspattingen. Want voor de vakantie waren we goed bezig, maar we zijn er nog lang niet!

Toen ik een paar dagen terug forelletjes zag zwemmen in de Semois, bekroop mij een nostalgisch gevoel. Truite aux amandes, het gerecht stond vroeger zo vaak op het menu, ook op restaurant, maar waar vind je dat nu nog?
Dus toen ik in de vitrine van mijn favoriete viswinkel forel (slechts 126 kcal/100 g) zag liggen, was de keuze snel gemaakt. Zijn buikje gevuld met heerlijke kruiden en daarna gegaard op de gas-BBQ (bereid zonder vet, dat is dubbele bingo. Er wordt enkel olie gebruikt om het vel in te smeren). Daarbij een fris slaatje en natuurlijk moesten de obligate amandels ook een plaatsje krijgen.

  


Voor 2 personen: 2 forellen - olijfolie - rozemarijn - salie - citroenmelisse - salie - peper en zout
veldsla - appel - Spaanse ui - geroosterde amandelen - 2 el witte balsamico - 1 el lijnzaadolie - oesterzwammen

Bereiding:
Spoel de forellen goed schoon, dep ze droog en vul ze met de kruiden. Smeer het vel rondom in met olijfolie voor een krokant korstje, druk de forellen goed dicht en bak ze op de (gas) BBQ.
Bak de fijngesneden oesterzwammen met fijngesnipperde ui en kruid met peper en zout.
Meng de veldsla met stukjes appel (eventueel licht gebakken in een drupje olie), uisnippers en de nootjes.

Bon appétit!











Geen opmerkingen:

Een reactie posten