maandag 1 september 2014

Mooie meid


Mooie meid met prei, zuringsaus, aalbes en peppadew





Ik weet het, 't is er lang niet van gekomen om nog eens een recept te posten. Allerlei redenen, te veel en niet interessant genoeg om hier te vertellen... Maar, I am back! En dan nog  in 't gezelschap van een mooie meid!
Mooie meid of heek is een heerlijk visje met vast vlees maar weinig mensen kennen het blijkbaar. Hoog tijd dus om het even onder de aandacht te brengen. Gegrild of gebakken op het vel en op smaak gebracht met wat peper, maldonzout en olijfolie and that's it. Supergemakkelijk dus!
Er mag nog een topping bij, en aangezien de zuring in de tuin plukrijp is, wordt die in een lekker vissausje verwerkt.

ready to eat zuring 

 Nu nog een beetje gestoofde prei en een garnituurtje erbij en het bordje is klaar!

Voor de saus: een halve liter bouillon (gevogelte- of kalfs-) laten inkoken. Een flinke bussel zuring (zurkel) en een in stukjes gesneden ansjovisfilet (voor de liefhebbers) erbij kieperen, even laten meekoken en mixen.
De saus zeven en smeuïg maken met wat Griekse yoghurt. Peper erbij, zout hoeft niet want de bouillon en ansjovis zorgen voor de zoute noot.

Voor de garnituur trek ik even de frigodeur open om te checken wat er nog in de aanbieding is. Vandaag zijn dat rode aalbessen en tapenade van sweet peppers (peppadews) en die waren echt wel een goede match.

Al met al een calorievriendelijk gerecht dus die mooie meid: witte vis, Griekse yoghurt, prei en besjes. Enkel een ietsiepietsie olijfolie en een klontje margarine/boter om de prei te stoven.
Laat het u smaken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten